Palmares Peter Goossens
Peter Goossens heeft een mooie carrière opgebouwd.
Hij sleepte bovendien bijzondere prijzen en nominaties in de wacht.
1986 - Overname restaurant Hof van Cleve
1992 - Begin gastronomisch restaurant
1993 - Gouden Delta – Beste Jonge Kok van België
1994 - Culinaire Award – Lekkerste tafel van het land
1994 - Beste Wijnkaart – meer dan 1000 referenties wereldwijd
1996 - Grands de demain – Gault&Millau
1997 - Beste Champagnekaart en Médoc
1997 - Zwiesel Trophée – Beste tafel
1998 - Ridder in de Orde van de Zwarte Truffel
1998 - Vrienden van de Seizoenskeuken – Les Amis Saisonniers
2000 - Meesterkok van België
2000-2004 - Relais & Châteaux – relais gourmand
2002 - Trofee Gosset-Célebris (beste champagnekaart)
2003 - Trofee Beste Italiaanse Wijnkaart (niet-Italiaans restaurant )
2003 - Traditions & Qualité – Les Grandes Tables du Monde
2003 - Medewerking boek «Kaas en Wijn»
2003 - Best Award of Excellence – Wine Spectator
2003 - Five Star Diamond Award – The American Academy
2003 - Hof van Cleve “Beste Sommelier van België 2004” – Stijn Van der Beken
2004 - Disciples d’Auguste Escoffier
2004 - Kookboek «Koken en Wijn»
2004 - Chef van het Jaar – Gault&Millau Benelux
2004 - Gouden garde – Knack
2005 - Gouden garde – Kok van het Jaar – Knack restaurantgids
2005 - Medewerking boek “Havanna’s – grand cru uit Cuba”
2005-heden - Chef’s gerechten in Delhaize supermarkten
2005 - Meals of the Year – Robert Parker – The Wine Advocate
2005 - Medewerking boek “Sterrenchefs van bij ons” – Caudelier
2006 - Creatie praline voor de 150ste verjaardag van Neuhaus
2006-heden - The World’s 50 Best Restaurants
2007-2008 - Museum brasserie en Museum café Brussel
2008 - TV-programma “Mijn Restaurant 1”
2008 - Kookboek “België – Wereldkeuken”
2008 - Raadgever in de campagne over “wit–blauw” rund – VLAM
2008-heden - Medewerking aan tal van internationale kookboeken
2008-2011 - Wekelijkse culinaire catern in Het Laatste Nieuws
2008 - Gouden garde met diamanten bezet – Knack restaurantgids
2008 - Restaurant Personality of the Year – Leaders’ Club
2008 - Medewerking boek “Truffels – ’s werelds zwarte goud”
2008-heden - Culinaire raadgever “Unilever”
2009 - Oprichting MNU: met Belgocatering, Sergio Herman en Roger van Damme
2009 - TV-programma “Mijn Restaurant 2”
2009 - Award “Beste Reality” – “Mijn Restaurant 2” / VTM
2009 - TV-programma “Beste Hobbykok van Vlaanderen 1”
2009 - Medewerking boek “Een Belgisch Kookboek”
2010 - Man van het Jaar – Knack magazine
2010 - Medewerking boek “De Essentie” – Unilever
2010 - TV-programma “Mijn Restaurant 3”
2010 - TV-programma “Beste Hobbykok van Vlaanderen 2”
2010-2011 - Maandelijkse Rubriek “Kaas en Bier” en “Het Product” in Culinaire Ambiance
2010 - Medewerking boek “Food & Wine”
2010 - TV-programma finale “MasterChef”
2010-2018 - Jury voorzitter België “Bocuse d’Or”
2010-heden - Chocolade Ambassadeur “Callebaut”
2010 - Kookboek MNU: met Sergio herman en Roger van Damme
2010 - Oprichting van culinaire TV-zender Njam! met Studio 100
2010 - Medewerking boek “De Alchemie van Liefde en Lusten” – Bo Coolsaet
2010 - 4 kookboeken “De Seizoenen” in samenwerking met Het Laatste Nieuws
2010 - Culinaire persoonlijkheid van de Belgische gastronomie – Horeca Expo
2010 - Huldemedaille van de provincie Oost-Vlaanderen
2010 - Wereldexpo Shanghai – Chef voor Belgische, Vlaamse en Koningsdag
2010-2011 - TV-programma “Meesterlijke Klassiekers”
2011 - TV-programma “De keuken van de Meester”
2011 - Raadgever in de campagne over het varkenskroontje – VLAM
2011 - Kookboek “Meesterlijke Klassiekers” in samenwerking met Njam!
2011 - Kookboek MNU:2 met Sergio Herman en Roger van Damme
2011 - Hof van Cleve “Beste sommelier van België 2012” – Pieter Verheyde
2011 - Ridder in de Leopoldsorde
2011 - Gastchef voor Redbull in Salzburg “Hangar7” – maand juli
2011 - Eigen lijn voor borden “Geometry by Ann van Hoey”
2011-2012 - Maaltijden in business class voor KLM
2011 - Medewerking boek “Chefs van België”
2011 - Ereburger van de gemeente Kruishoutem
2011 - Project “Cook2celebrate” voor Delhaize
2012 - Kookboek “Passie voor Product” in samenwerking met Njam!
2012-heden - Top 60 Best Restaurants in the World – wbpstars.com
2012-heden - Elite Traveler’s Top 100 Restaurants in the World – enig Belgisch restaurant in top 100
2013 - Trofee Gault&Millau – 10 jaar 19,5/20 – Beste Chef van België
2013 - Trofee Gault&Millau – Beste Gastvrouw van het Jaar / Lieve Goossens-Fermans
2013-2016 - Opinionated About Dining Top 100 European Restaurants
2013 - Ontwikkeling tafelmessen in samenwerking met Antoine Van Loocke
2013 - Ontwikkeling meubilair restaurant in samenwerking met André Verroken
2013-2014 - Ambassadeur voor de wedstrijd Prosper Montagné
2014 - Vermelding in “Must Eat” van Luc Hoornaert & Kris Vlegels
2014 - Samenwerking met Gent Jazz voor soundmix op maat
2014 - Medewerking boek “M.E.P.” – Unilever
2014 - Medewerking boek “Koken-Het Handboek” – Hotelschool ‘Ter Duinen’
2014 - Foodtaster.be 92/100 – digitale restaurantgids België
2014 - Derde beste restaurant ter wereld – FOUR Magazine
2014 - Oprichting Flanders Food Faculty
2015 - Ontwerp pistoletvulling voor Pistolet Original
2015-heden - Provoost van de Keukenchefs – Club Prosper Montagné
2015 - Deelname Good France
2015 - Topscore 100/100 van elizabethonfood.com
2015 - Top 25 Beste restaurants ter wereld – Frans magazine ‘Le Chef’
2015 - Medewerking ‘De Makers’ – Unizo
2015 - Promotiefilm in samenwerking met Toerisme Vlaanderen
2015 - Wereldexpo Milaan – Peter van de ‘food experience’
2015 - Medewerking boek “Where Chefs Eat – A Guide to Chefs’ Favourite Restaurants”
2015 - Filmreportage in samenwerking met The Staff Canteen
2015 - Nr. 2 Top 60 Best Restaurants in the World – wbpstars.com
2015 - Nr. 1 Top 10 België: 94/100 – Foodtaster.be (digitale restaurantgids België)
2015 - Gastchef Tomorrowland – Secret Restaurant
2015 - Score 19,5/20 van Be-Gusto
2015 - Deelname Stockmans Blauwe Dagen
2015 - Gastchef KookEet Brugge
2015 - Classic Event XPO Kortrijk – Dolce
2015 - Score 75,39% van La Liste (laliste.com) – 1000 beste restaurants ter wereld
2015 - Hof van Cleve “Beste Sommelier van België 2016” – Mathieu Vanneste
2015-2016 - Maaltijden in business class voor SN Brussels Airlines
2016-heden - Nr. 1 Top 60: uitgeroepen als ‘Beste restaurant ter wereld’ door wbpstars.com
2016 - New-York/maart: ‘4 mains’ met Chef Daniel Boulud / vertegenwoordiging voor Van Dyck tentoonstelling in Frick en ter promotie van de Vlaamse gastronomie
2016 - Nr. 1 Top 10 België: 95/100 (Culinair Erfgoed van België) – Foodtaster.be
2016 - Medewerking/jurylid TV-programma ‘Het Goeie Leven’ – Wim Lybaert
2016 - Ambassadeur Hotelschool Ter Duinen, Koksijde
2016 - Medewerking opnames Z-Mastercooks (Kanaal Z) met La Casa Del Tabaco Kortrijk
2016-2017 - Samenwerking met Culinaire Ambiance – rubriek ‘Pit met Peter’
2016 - Top 30 Beste restaurants ter wereld – Frans magazine ‘Le Chef’
2016 - Topscore 97,75% van La Liste (laliste.com) – 1000 beste restaurants ter wereld
2016 - Expo kunstenares Tine Guns in restaurant – in samenwerking met Kris Martin & Jan Hoet jr.
2016 - Creatie praline voor Neuhaus – collectie ‘World’s Top Chefs’
2017 - Makeover van restaurant, porselein en drukwerk/huisstijl – met subtiele gouden toets
2017 - Opinionated About Dining Top 100 European Classical & Heritage Restaurants
2017 - Medewerking videoreportage ‘Handmade’ – Scabal
2017 - Prix Cristal 2017 – Club Royal des Gastronomes de Belgique
2017 - Prix au Sommelier 2017 (Mathieu Vanneste) – Club Royal des Gastronomes de Belgique
2017 - European Hospitality Foundation Award – HOTREC (internationale erkenning
tav Lieve & Peter Goossens voor hun jarenlange bijdrage aan de restaurantsector in België)
2017 - Gids 2018 Gault&Millau: prijs voor hoogste score van 19,5/20 al 15 jaar lang
2017 - Nr. 36 en enige Belg in Top 100 Beste restaurants ter wereld 2018 – Frans magazine ‘Le Chef’
2018 - Expo Belgische kunstenaar Kris Martin in restaurant
2018 - Coach/mentor van Benelux kandidaat voor finale San Pellegrino Young Chefs in Milaan
2018-2019 - Samenwerking met Culinaire Ambiance – rubriek ‘Peter’s Product’
2018 - Nr. 1 Top 10 België: 96/100 – Foodtaster.be
2018-2019 - Expo Belgische videokunstenaar David Claerbout in restaurant – ‘Stills’
2018 - Nr. 20 Top 300 The Best Chef Awards
2019 - Nr. 18 OAD (Opinionated About Dining) – Beste restaurants ter wereld
2019-2020 - Expo Belgische kunstenaar Tom Barman in restaurant
2019 - Top 20 Beste restaurants ter wereld – Frans magazine ‘Le Chef’
2020 - Nr. 25 OAD (Opinionated About Dining) – Top 100 European Classical
2020 - Creatie praline voor Neuhaus – collectie ‘Les Trésors de Neuhaus’
2020 - Nr. 32 Top 100 The Best Chef Awards
2020 - Trofee Gault&Millau – Beste Sommelier van het Jaar 2021 / Tom Ieven
2020 - Belgium’s Best Restaurant 2020 – World Culinary Awards
2020-2021 - Expo Belgische kunstenares Carole Vanderlinden in restaurant
2021 - Nr. 21 OAD (Opinionated About Dining) – Top 150 European Classical
2021 - Best of Award of Excellence – Wine Spectator
2021 - Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap – bijdrage tot het positieve imago en de uitstraling van Vlaanderen
2021 - 'Grand Prix de l'Art de la Cuisine' – de meest begeerde prijs, uitgereikt door de Internationale Academie van de Gastronomie aan grote hedendaagse culinaire artiesten van wie het meesterschap en de culinaire creativiteit wereldwijd erkend worden
2021 - Top 50 The Best Chef Awards – Amsterdam
2021 - Ere-Ambassadeur Belgisch & Vlaams Culinair Erfgoed – Foodtaster.be
2021-2022 - Peter Goossens verkozen tot meest invloedrijke foodie van Vlaanderen – June magazine
2022 - Expo Belgische kunstenaar D.D. Trans (Frank Tuytschaever) in restaurant
2022 - Nr. 16 OAD (Opinionated About Dining) – Top 150 European Classical
2023 - Expo Belgische kunstenaar Thomas Renwart in restaurant
2023 - Gids Gault&Millau: hoogste score (19,5/20) 20 jaar op rij
2023 - Trofee Gault&Millau – Beste Gastheer van het Jaar / Serge Sierens
2023 - Wedstrijd ASI (Association de la Sommellerie Internationale) 'Beste Sommelier ter Wereld' (vindt plaats om de 3 jaar) / halve finalist Tom Ieven op 11de plaats – Parijs
2023 - TV-programma finale “MasterChef”
2023 - Nr. 20 OAD (Opinionated About Dining) – Top 150 European Classical
2023 - Samenwerking hotel-restaurant La Réserve, Knokke – opening juli 2023
2023 - Belgium’s Best Restaurant 2023 – World Culinary Awards
2023 - European Hospitality Award – HOTREC
2023 - Trofee Easyfairs Belgium voor Lieve & Peter Goossens' jarenlange inzet in de gastronomie en hospitality – uniek kunstwerk van Servaas Van Belle
2023 - Trofee Bocuse d'Or Belgium voor 20 jaar voorzitterschap jury
DE GIDSEN
Michelin
1994 - 1 ster
1998 - 2 sterren
2005-heden - 3 sterren
– Gids 2023: al 19 jaar 3 sterren
Gault&Millau
1993 - 15/20
1995 - 17/20
1998 - 18/20
2000 - 19/20
2004-heden - 19,5/20
– Gids 2018: prijs voor hoogste score al 15 jaar lang
– Gids 2020: 5 gouden koksmutsen
– Gids 2023: hoogste score 20 jaar op rij
Knack Restaurantgids
1995 - 4 gardes
1997-heden - 5 gardes
De Markt / Gastromania
1998 - 16/20
2002 - 19/20
2005-heden - Beste Restaurant van België
Delta gids
2001-heden - 4 koksmutsen
Foodtaster (www.foodtaster.be)
2014 - 92/100
2015 - 94/100 (nr. 1 Top 10 België)
2016-2017 - 95/100 (nr. 1 Top 10 België)
2018-heden - 96/100
Andy Hayler’s Restaurant Guide (www.andyhayler.com)
2014-heden - 19/20
ElizabethOnFood (www.elizabethonfood.com)
2012 - 96/100
2015-heden - 100/100
Be-Gusto (www.be-gusto.be)
2015-heden - 19,5/20
La Liste (www.laliste.com) – 1000 beste restaurants ter wereld
2015 - 75,39%
2016-2021 - 95%
2022 - 97,5%
2023 - 98% / gedeelde 4de plaats